Help ons u te helpen

Gewijzigd op Wed, 03 Jan 2024 om 02:04 PM

Help ons u te helpen
(dit artikel wordt momenteel vertaald en kan deels nog in het Engels geschreven zijn)

Beste klant,

Bedankt dat u met uw vragen ons ondersteuningsteam benadert. Om u zo efficiënt mogelijk te helpen, hebben we specifieke informatie van u nodig, die kan variëren afhankelijk van uw specifieke probleem.

Neem alstublieft kennis van de volgende vereisten op basis van uw situatie:

Scenario 1: Omvormer gaat niet aan of start niet op

Scenario 2: Meter problemen

Scenario 3: Device Not Performing as Expected

Scenario 4: Battery Issues

Scenario 5: EPM issues

Scenario 6: SolisCloud Issues

Scenario 7: Data Logger Issues

Scenario 8: General Inquiries

Gelieve ons zo spoedig mogelijk van de benodigde informatie te voorzien om uw verzoek efficiënt te kunnen verwerken. Hoe meer informatie we van u ontvangen, hoe beter we u kunnen assisteren.

We willen benadrukken hoe belangrijk het is dat uw installatie online is en verbonden met SolisCloud via een datalogger. Deze verbinding is essentieel voor het soepele functioneren en onderhoud van uw systeem. Zonder dat de installatie online is, wordt het oplossen van eventuele problemen een complexe en uitdagende taak. Door verbonden te zijn met SolisCloud kunnen we problemen snel monitoren en diagnosticeren, wat op zijn beurt zorgt voor snelle en effectieve oplossingen. We moedigen u aan om deze verbinding te behouden voor de beste prestaties en ondersteuning.

Dank u voor uw begrip en steun.

Scenario 1: Omvormer gaat niet aan of start niet op

Omdat een Solis omvormer DC zijdig opstart, hebben wij om u hiermee te helpen, de volgende informatie nodig:

1. Serienummer van de omvormer.
  2. Is het minimale opstartvoltage aanwezig (zoals vermeld in datasheet of typeplaatje)? Stuur ons alstublieft een foto van de gemeten spanning(en) op de string(s)
  3. Is de polariteit gecontroleerd? Stuur ons alstublieft een foto hiervan.
  4. Zijn de MC4 connectoren op de juiste manier bevestigd aan de kabel? Stuur alstublieft foto's.
  5. Zijn de leds en het display "aan" of "uit"?
  6. Indien het display actief is, wat wordt er weergegeven?
  7. Als het display werkt en de alarm LED (geel) brandt, controleert u dan welke alarmmelding(en) er zijn. (Advanced Information - Wachtwoord 0010).
  8. Is er per ongeluk een Lan kabel in de DRM poort gestoken?

Scenario 2: Meter problemen

Om problemen met de meter te diagnosticeren, hebben wij de volgende informatie nodig:

1. SolisCloud Installatie ID of omvormer serienummer.
  2. Welk merk en type meter is geïnstalleerd; 1- of 3-fase, Acrel of Eastron (.B. de enkelfase Acrel is te herkennen aan het paarse vlak met RS485 aansluiting?
  3. Zijn in de omvormer het juiste metertype en meter plaatsing geselecteerd?
  4. Foto's van de metingen op L1 (en L2 en L3 indien van toepassing) bij de meter en L1 (en L2 en L3 indien van toepassing) op de uitgangsklem van de meter.
  5. Foto's van het scherm van de meter (kW weergave).
  6. Foto's van de aansluitingen op de meter (voorkant, onderkant en bovenkant).
  7. Foto's van de aansluiting(en) op de omvormer.
  8. Foto's van de meterkast waarop de plaatsing van de meetspoel(en) zichtbaar zijn.
  9. In geval van Eastron 3-fase meter: Is er op het display van de meter een "telefoonhoorn" zichtbaar?
  10. Worden op het omvormerscherm meterwaarden getoond?
  11. Waar werd de betreffende meter gekocht (zat bij omvormer, komt van Solis Support, of overig)?

Scenario 3: Apparaat presteert niet als verwacht

Om hier naar te kunnen kijken, hebben wij de volgende informatie nodig:

1. SolisCloud Installatie ID of serienummer van de omvormer.
  2. Zijn er alarmcodes te zien? Zo ja, geeft u ons de exacte alarmcode met bijbehorende omschrijving.
  3. Hoeveel strings zijn aangesloten op de omvormer?
  4. Welke spanningen werden AC- en DC-zijdig gemeten? (KLIK HIER om een volledige lijst te zien van benodigde meetwaarden)
  5. Welke firmware is momenteel geinstalleerd?
  6. Welk paneeltype en hoeveel modules zijn geinstalleerd?
  7. Wat is de orientatie en eventueel hellingshoek van de panelen?
  8. Heeft u installatiefoto's?

Scenario 4: Batterij problemen

Als u problemen ervaart met de batterij, hebben wij de volgende informatie nodig:

1. SolisCloud Installatie ID of serienummer van de omvormer.
  2. Zijn er alarmmeldingen te zien en zo ja welke?
  3. Welke batterij is aangesloten?
  4. Is het juiste batterijtype geselecteerd op de omvormer?
  5. Welke firmware is momenteel geinstalleerd?
  6. Bent u ervan overtuigd dat alles aan de kant van de batterij in orde is (firmware, opstartprocedure)?
  7. Heeft u foto's van de hele installatie (Batterij- en omvormerzijde)

Scenario 5: EPM problemen

Om EPM problemen te diagnostiseren, hebben wij de volgende informatie nodig:

1. SolisCloud Installatie ID of EPM serienummer.
  2. Hoeveel omvormers zijn verbonden met de EPM?
  3. Zijn alle instellingen op de EPM gecontroleerd? (set address, inverter quantity, failsafe, backflow)
  4. Werd “External EPM” geselecteerd op elke afzonderlijke omvormer?
  5. Zijn de adressen op de omvormers juist ingesteld? (gezien vanaf de EPM: 01, 02, 03... etc)

Scenario 6: SolisCloud problemen

In geval van SolisCloud problemen, ontvangen wij graag de volgende informatie:

1. SolisCloud Installatie ID of serienummer.
  2. Gedetailleerde beschrijving van het SolisCloud probleem.
  3. In geval van onplausibele waarden, zijn de meter, meetsoelen en meteraansluiting gecontroleerd? Stuur alstublieft foto's van meter en meetspoelen.
  4. Indien mogelijk, zijn de waarden in SolisCloud vergeleken met de waarden van de meter?
  5. Wat is de firmware versie van de omvormer?

Scenario 7: Datalogger problemen

Voor datalogger problemen hebben we nodig:

1. Serienummer van de datalogger of van de omvormer.
  2. Betreft het een LAN of Wi-Fi aansluiting?
  3. Welk type netwerk wordt gebruikt, 5 or 2.4 GHz?
  4. Wat is de netwerksterkte (in geval van Wi-Fi)?
  5. Heeft u de datalogger/wifistick geconfigureerd volgens de instructies? Zie ook instructievideo's HIER en HIER
  6. Als de datalogger LED's heeft, hoe zien die er uit (knipperen, branden)?
  7. Heeft u de spanning op de COM poort gecontroleerd? Klik HIER voor video instructies
  8. Welke stappen heeft u zelf reeds ondernomen?

Scenario 8: Algemene vragen

Voor algemene vragen hebben we nodig:

1. SolisCloud Installatie ID of omvormer serienummer.
  2. Gedetailleerde omschrijving van de hulpvraag.

Benodigde metingen:

Enkelfase PV omvormer:

Controleer PV strings (L to N)

Controleer PV strings (L toPE)

Check PV strings (N toPE)

Check AC (L to N)

Check AC (L to PE)

CT Socket (Vdc)

CT Plug (Vdc)

Meter Socket (Vdc)

Meter Plug (Vdc)

Meter connection point without cable

COM port between 1&2 (Vdc)

COM port between 3&4 (Vdc)

3 Phase Grid Tied:

Check PV strings (L to N)

Check PV strings (L toPE)

Check PV strings (N toPE)

Check AC (L1 to N)

Check AC (L1 to PE)

Check AC (L2 to N)

Check AC (L2 to PE)

Check AC (L3 to N)

Check AC (L3 to PE)

Check AC (L1 to L2)

Check AC (L1 to L3)

Check AC (L2 to L3)

CT Socket (Vdc)

CT Plug (Vdc)

Meter Socket (Vdc)

Meter Plug (Vdc)

RAI:

Check AC (L to N)

Check AC (L to PE)

CT Socket (Vdc)

CT Plug (Vdc)

Meter Socket (Vdc)

Meter Plug (Vdc)

Meter connection point without cable

COM port between 1&2 (Vdc)

COM port between 3&4 (Vdc)

DRM port RJ45 pin 4&5 (Vdc)

CAN port RJ45 pin 4&5 (Vdc)

Battery (inverter on) in Vdc

Battery (inverter off) in Ohm

1 Phase Hybrid inverter:

Check PV strings (L to N)

Check PV strings (L toPE)

Check PV strings (N toPE)

Check AC (L to N)

Check AC (L to PE)

Meter Socket (Vdc)

Meter Plug (Vdc)

Meter connection point without cable

COM port between 1&2 (Vdc)

COM port between 3&4 (Vdc)

DRM port RJ45 pin 4&5 (Vdc)

CAN port RJ45 pin 4&5 (Vdc)

Battery (inverter on) in Vdc

Battery (inverter off) in Ohm

3 Phase Hybrid inverter:

Check PV strings (L to N)

Check PV strings (L toPE)

Check PV strings (N toPE)

Check AC (L1 to N)

Check AC (L1 to PE)

Check AC (L2 to N)

Check AC (L2 to PE)

Check AC (L3 to N)

Check AC (L3 to PE)

Check AC (L1 to L2)

Check AC (L1 to L3)

Check AC (L2 to L3)

Meter Socket (Vdc)

Meter Plug (Vdc)

Meter connection point without cable

COM port between 1&2 (Vdc)

COM port between 3&4 (Vdc)

DRM port RJ45 pin 4&5 (Vdc)

CAN port RJ45 pin 4&5 (Vdc)

Battery (inverter on) in Vdc

Battery (inverter off) in Ohm