Omvormer gaat niet aan

Gewijzigd op Tue, 02 Jan 2024 om 03:35 PM

Omvormer gaat niet aan

Omvormer gaat niet aan, wil zeggen dat het display van de omvormer leeg (donker) blijft, dat de leds boven het display uit zijn en dat de omvormer niets opwekt.

Als het een nieuwe installatie betreft:

1. Controleer de open stringspanning van alle strings, deze moet voldoende zijn voor dit type omvormer om op te starten;
  2. Controleer de polariteit van alle strings, + en - verkeerd om zorgt dat de omvormer niet aan gaat;
  3. Controleer of de DC-schakelaar aan staat, Solis omvormers starten DC-zijdig op;
  4. Controleer dat er GEEN Lan kabel in de DRM poort gestoken is;

Als alle bovenstaande gecontroleerd is, neem dan contact op met Solis en zorg dat er foto- en/of videomateriaal van bovenstaande controles gemaakt is.

Als de omvormer al enige tijd normaal gewerkt heeft:

1. Controleer de open stringspanning van alle strings, deze moet voldoende zijn voor dit type omvormer om op te starten;
  2. Controleer of de DC-schakelaar aan staat, Solis omvormers starten DC-zijdig op;
  3. Meet de DC stroom van de strings met een meter met meetklem:
    - Als de stroom hoger is dan 0,5A, schakel dan niet met de DC schakelaar
    - Als u de omvormer wilt uitschakelen, schakel dan eerst de AC spanning af met de werkschakelaar of installatieautomaat, wacht tot de DC stroom lager is dan 0,5A en schakel de DC schakelaar uit. Of wacht tot de zon onder is;
  4. Gebruik een multimeter om de spanningen te meten tussen PV+ en aarde, PV- en aarde. Doe dit voor alle strings. De spanning zou langzaam af moeten nemen. Als de spanning constant blijft, is er iets niet in orde met de string(s),

Neem contact op met Solis en deel alle informatie die u verzameld heeft.

N.B. Als u contact met Solis opneemt, zorg dan dat de omvormer online staat en dat u het serienummer bij de hand heeft.