PV ISO PRO

Gewijzigd op Tue, 31 Oct 2023 om 09:39 AM

A close-up of a logo

Description automatically generated

PV ISO PRO

A green screen with black text

Description automatically generated

PV ISO PRO betekent dat de aardingsweerstand aan de gelijkstroomzijde (zonne-energie) te laag is op één of meer strings.

De isolatiefout moet worden opgelost voordat het systeem geactiveerd kan worden, anders kan de omvormer hierdoor beschadigd worden.

PV ISO-PRO01 - De negatieve kabel maakt sluiting naar aarde.

PV ISO-PRO02 - De positieve kabel maakt sluiting naar aarde.

1: Controleer de omvormer.

1. Isoleer de omvormer volledig.
  2. Verwijder alle gelijkstroomstrings en wisselstroomdraden.
  3. Schakel de DC-schakelaar in die zich op de omvormer bevond en meet dan de weerstand van alle DC+ en aarde (plaats de rode pin van de multimeter in de DC+ aansluitingen en de zwarte pin van de multimeter op de de koelribben), zoals getoond in de afbeelding hieronder. Meet vervolgens de weerstand van alle DC- en aarde (plaats de rode pin van de multimeter in de DC- aansluitingen en de zwarte pin van de multimeter op de koelribben).

A hand holding a yellow digital device

Description automatically generated

2: Om alle PV-strings te onderzoeken die op de omvormer zijn aangesloten:

1. Schakel het gehele systeem gedurende 5 minuten uit (zowel aan de gelijkstroom- als wisselstroomzijde).
  2. Verwijder alle PV-strings.
  3. Sluit vervolgens één van de PV-strings aan op de omvormer.
  4. Schakel de omvormer in (met het AC-netwerk aan) gedurende 5 minuten.
  5. Als er geen alarm afgaat, schakel dan het gehele systeem uit, haal de PV-string van de omvormer af.
  6. Verbindt dan een andere PV-string in de omvormer.
  7. Herhaal dit proces en controleer bij welke PV-string het alarm optreedt.
  8. Onderzoek vervolgens zorgvuldig die PV-string om te zien of er eventuele aardingsproblemen zijn (draadverbindingen, isolatie van de draden, alles wat kan leiden tot aardingsproblemen, DC-draden die vastzitten onder de onderconstructie of tussen paneel en onderconstructie, draden die zijn aangesloten op de verkeerde aansluitingen, neerslag die een aardingsfout veroorzaakt, enzovoort).

3: Controleer PV-strings:

Gebruik een multimeter om de spanningen te controleren tussen PV+ en aarde, en PV- en aarde van alle PV-strings. (Deze spanning zou moeten afnemen vanaf een bepaalde waarde tussen 5% van de Voc en 95% van de Voc). Als de spanning constant blijft, is er iets mis met deze PV-strings. Geef ons dan de meetwaarden door, bedankt.

Als al deze onderzoeken geen resultaat opleveren, hebben wij de volgende gegevens nodig:

1. Wanneer verschijnt het alarm voor het eerst? Hoe was het weer op die dag?
  2. Is het alarm de hele dag door aanwezig, of alleen 's ochtends of 's avonds, of willekeurig op een dag en gebeurt dit elke dag? Of alleen op vochtige dagen?
  3. Hoe zit het met het opnieuw opstarten van de omvormer?
  4. Het model en het serienummer van deze omvormer.
  5. Is het chassis van deze omvormer verbonden met de aarde middels het massa-aansluitpunt bij de koelribben? Stuur ons alstublieft foto's daarvan.
  6. Nadat de PV ISO Pro zich heeft voorgedaan, schakel de omvormer uit, haal alle PV-strings los en meet vervolgens de spanningen tussen PV+ & PE en PV- & PE. Stuur ons alstublieft video's van dit proces.
  7. Nadat de PV ISO Pro zich heeft voorgedaan, schakel de omvormer uit, haal alle PV-strings los en meet vervolgens de spanningen tussen PV+ & de koelribben en PV- & de koelribben. Stuur ons alstublieft video's van dit proces.
  8. Vertel ons alle waarden die worden weergegeven in de running messages in de advanced info op het LCD-scherm.

Connect with Solis

LinkedIn Facebook Instagram YouTube Twitter