AFCI Protection meldingen troubleshooten

Gewijzigd op Do, 15 Aug om 8:55 AM

AFCI Protection meldingen troubleshooten
(dit artikel wordt momenteel vertaald en kan deels nog in het Engels geschreven zijn)

AFCI meldingen geven aan dat de omvormer een vlamboog heeft gedetecteerd in het DC circuit.

1.   Controleer of er beschadigde kabels in het DC circuit aanwezig zijn

2.   Controleer alle verbindingen in het DC traject op vastheid en zorg dat alle connectoren met het juiste krimptang en krimpkracht zijn aangebracht.

3.   Controleer de PV Panelen op beschadiging en barsten.

4.   Controleer de polariteit van de DC strings.

5.   Controleer de open stringspanning van alle aangesloten strings (hiervoor moeten de strings worden losgekoppeld van de omvormer). De open stringspanning moet overeenkomen met de open klemspanning per paneel * het aantal panelen.

6. Gebruik een multimeter om de spanningen te meten tussen PV+ en aarde en tussen PV- en aarde van alle strings. Deze spanning moet tijdens het meten afnemen. Als de spanning gelijk blijft of toeneemt, zit er een fout in de string.

7.   Controleer of de kabels op de juiste manier zijn aangestript en dat er geen isolatiemateriaal is ingesloten in de connectoren.

8.   Bij een driefase-systeem, meet de AC spanningen tussen de fasen onderling, tussen de verschillende fasen en nul en tussen nul en aarde. Meet AC altijd aan de omvormerzijde.

9.   Bij een enkelfase-systeem, meet de AC spanningen tussen de fase en nul, tussen de fase en aarde en tussen nul en aarde. Meet AC altijd aan de omvormerzijde.

10. Noteer (of maak foto's of een video) alle waarden uit het Information menu op de omvormer, zoals DC1, DC2, DC3, DC4. Dan VA, VB, VC of VGrid. Dan Status (Alarm) en Total energy.

11. Noteer (of maak foto's of een video) alle waarden uit het Advanced Information menu (ww=0010) op de omvormer, zoals Alarm messages, version, running messages, warning messages.

12. Maak foto's van de AC en DC aansluitingen op de omvormer, typeplaatje met leesbaar het serienummer en een overzichtsfoto van de ruimte om de omvormer heen.