Tillämpningsanvisning för val av extern jordfelsbrytare (RCD)

Ändrad den Ons, 31 juli vid 7:14 E.M.

Solis-växlare har en integrerad jordfelsövervakningsenhet (RCMU) som uppfyller kraven i IEC 62109-1 och IEC 62109-2.

Vid plötslig förändring i jordfelström kommer Solis-växlarna att kopplas bort från nätet inom den tid som anges i tabellen nedan och visa motsvarande larmkod.

Vid kontinuerlig jordfelström kommer Solis-växlarna att kopplas bort från nätet inom 0,3 sekunder och visa larmkoden "Ileak-PRO04" om den kontinuerliga jordfelströmmen överstiger värdena i tabellen nedan.

Extern jordfelsbrytare (RCD) kan behöva installeras i vissa länder. Kunderna måste kontrollera de lokala bestämmelserna för att bekräfta vilken typ av RCD som krävs och installationen måste också följa lokala bestämmelser. Generellt rekommenderar Solis att installera Typ A RCD med Solis-växlare och de rekommenderade värdena listas nedan:

Notera: Rekommendationerna gäller även andra avledda modeller med suffix såsom -4G, -5G, -LV, -HV, etc. med samma effektklassning.