Installation av Solis Datalogger

Ändrad den Tors, 25 juli vid 12:34 E.M.

Om du vill ladda ner denna artikel som en PDF, scrolla till botten av sidan eller klicka HÄR.

Dela denna artikel:

Dela via Email

Installation av Solis Datalogger

För att effektivt hålla koll på ditt solenergisystems prestanda är en datalogger ett oumbärligt verktyg. Det handlar dock inte bara om att ha en datalogger, utan om att säkerställa att den är korrekt installerad. Solis Datalogger, ett betrott namn i branschen, erbjuder en sömlös lösning för att fånga och analysera viktig data för att optimera ditt solenergisystem.

I denna artikel kommer vi att guida dig genom de nödvändiga stegen för att installera Solis Datalogger. Vi betonar denna punkt: FÖRSÖK INTE att vrida själva loggern, endast den svarta bulten. Konsekvenserna av felaktig installation kan bli kostsamma, då garantin kan ogiltigförklaras om Solis fastställer att problemet beror på kundfel.

För att ansluta Dataloggern

1 - Anslut matchande ledningar:

Anslut matchande ledningar, och sätt sedan in dataloggern i växelriktarens COM-port.

A close up of a device

Description automatically generated

Sätt i loggern

2 - Vrid bulten:

A hand holding a silver object

Description automatically generated

Efter det, vrid försiktigt den svarta bulten på loggern medurs; den kommer långsamt att röra sig inåt. När den känns fast och loggerns LED tänds, sluta vrida den övre svarta bulten direkt.

Att dra åt för mycket kan göra det svårt för kunder att ta bort loggern senare. Installatörer eller kvalificerade elektriker som förstår moment kan ta bort den korrekt.

Vi har märkt att många kunder felaktigt vrider den silverfärgade kåpan på loggern istället för den övre svarta bulten, vilket gör att COM-porten lossnar eller skadas. VÄNLIGEN SE TILL ATT ENDAST VRIDA DEN SVARTA BULTEN.

För att koppla bort dataloggern:

Koppla inte bort någon datalogger som redan är ansluten till växelriktaren utan föregående tillstånd från Solis support.

När du har fått tillstånd, följ dessa steg för att koppla bort den från växelriktaren:

• Håll den vita/silverfärgade kåpan på loggern utan att vrida den.
  • Vrid den övre svarta bulten på loggern medurs. Detta bör göras med lätthet.
  • Medan du håller i kåpan på loggern, dra försiktigt ut den. Loggern bör komma ut något genom att vridas medurs. Undvik att vrida hela den vita/silverfärgade plastkåpan på loggern för att förhindra att COM-porten blir lös eller skadas.

För att säkerställa en framgångsrik installation och upprätthålla garantins integritet, vänligen följ de angivna instruktionerna. Om du stöter på några problem under processen eller behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta ditt lokala Solis-supportteam.