Solis 4G/5G Inverter HMI Återställningsprocedur

Ändrad den Ons, 31 juli vid 7:08 E.M.

Översikt

En HMI-återställning bör utföras när en HMI-firmwareuppdatering har misslyckats och inverterens HMI-skärm har blivit tom med svarta block. Detta kan hända när fel firmware används eller fel procedur försöktes. Kontrollera att firmwareversionen och den använda proceduren var korrekta.

Hårdvarukrav

1. Korrekt firmware-fil för invertermodellen.
  2. Solis Firmware Upgrade-stick.
  3. Ett snabbt formaterat USB-minne.

Snabbguide

1. Kontrollera att korrekt firmwareversion användes för invertermodellen. NB. Se till att alla andra COM-kablar och enheter har kopplats ur och frånkopplats.
  2. Gör en snabbformatering av ett USB-minne.
  3. Byt namn på HMI-firmware-filen till HMI.bin.
  4. Kopiera HMI.bin-filen till USB-minnet.
  5. Stäng av växlaren genom att stänga av likström (DC) och växelström (AC) till växlaren.
  6. Sätt in USB-minnet i USB-porten på Solis Upgrade-stick.
  7. Anslut uppgraderingsticket till den gröna 4-pin COM-kontakten på växlaren.
  8. Slå på växlaren med likströms PV-ström.
  9. Sätt växlaren i HMI-återställningsläge genom att hålla ned Escape + Upp + Enter-knapparna samtidigt i några sekunder tills den gröna LED-lampan har blinkat minst 4 gånger.
  10. Håll ned och tryck på återställningsknappen på Solis uppgraderingstick tills de röda, gröna och gula LED-lamporna lyser.
  11. När alla LED-lamporna lyser, tryck snabbt på återställningsknappen på Solis firmware-uppdateringsstick och LED-lamporna börjar blinka mycket snabbt till en början och senare långsammare.
  12. n.

Video Procedur