Solis DLS-G GPRS datalogger instellen

Gewijzigd op Mon, 24 Jul 2023 om 01:00 PM

Controleer of je de DLS-G hebt en niet de S3-GPRS-ST (met leds en een brede schroefring; hiervoor is een andere handleiding)

Zorg dat je het APN (Access Point Name) van de provider hebt gekregen

Controleer in een mobiele telefoon of de SIM kaart simlock- en wachtwoordvrij is en of deze geschikt is om SMS berichten te ontvangen.

Plaats vervolgens de SIM kaart in de datalogger en steek de datalogger in de COM poort van de omvormer en verifieer dat het adres van de omvormer op 01 staat ingesteld. https://youtu.be/TdMCG-X1tPI

Vervolgens stuur je met een mobiele telefoon een configuratiebericht (SMS) naar het telefoonnummer van de SIM kaart:

AT+YZAPN=<apn>,<user>,<pwd>

Omdat je de SIM kaart username en password vrij hebt gemaakt ziet het commando er dan als volgt uit:

AT+YZAPN=APN,,

Op de plaats van APN komt het daadwerkelijke APN dat je van de provider hebt gekregen.

De 2 komma's aan het eind geven de 2 lege velden van username en wachtwoord aan en moeten dus meegestuurd worden.

Als het goed is, krijg je een bericht terug met "OK". Het kan tot 30 minuten duren voordat de omvormer online komt.

Als bovenstaande niet werkt, probeer dan een ander configuratiebericht:

AT+APN=214028,<APN>,<username>,<password>

Omdat je de SIM kaart username en password vrij hebt gemaakt ziet het commando er dan als volgt uit:

AT+APN=214028,APN,,

Op de plaats van APN komt het daadwerkelijke APN dat je van de provider hebt gekregen.

De 2 komma's aan het eind geven de 2 lege velden van username en wachtwoord aan en moeten dus meegestuurd worden.

Als dat ook niet werkt, neem dan contact op met onze support afdeling en/of maak een support ticket aan.