Solis WiFi-konfiguration - S3-WIFI-ST

Ändrad den Ons, 31 juli vid 7:43 E.M.

WiFi-konfigurationsvideor

Vänligen försök följande metoder för att konfigurera din S3 WiFi-datalogger:

1. App-metod med Solis Cloud-appen

https://youtu.be/RyjOH5-XK-4

2. Alternativ metod med hjälp av åtkomstpunkt och IP-adress

https://youtu.be/6KlpJMFPu60

Om konfigurationen upprepade gånger misslyckas med båda metoderna, håll in återställningsknappen på dongeln i 10 sekunder tills LED-lamporna återställs och försök igen.

TOPP 4 PROBLEM:

1. Försöker ansluta till 5 GHz-signal (Solis S3-WIFI-ST stöder endast 2.4 GHz-signaler)

2. Routerlösenordet är felaktigt

3. Routerns signalstyrka är låg

4. Routern har en brandvägg som blockerar data. Kontrollera Brandväggs inställningarna.

TOPP INSTALLATIONSMISSTAG:

1. Installatören inser inte att WiFi-anslutningen bröts under processen. Försök att glömma eventuella trådlösa nätverk du är ansluten till i enhetens WiFi-inställningar innan du påbörjar installationsprocessen.

2. Vid användning av alternativ metod skriver installatören in 10.10.100.254 i sökfältet istället för adressfältet (ÖVRE FÄLTET).

3. Växelriktarens adress har ändrats. Adressen i växelriktarens inställningsmeny måste vara 01 om en datalogger är ansluten direkt till den.

4. Dataloggern har installerats felaktigt, vanligtvis genom att vrida på den silverfärgade dongeln istället för att bara vrida den svarta ringen. Överdriv inte åtdragningen.

Felaktig installation kan skada växelriktaren!

Lägg till ditt datalogger-serialnummer på din anläggning på vår övervakningsplattform -  www.soliscloud.com eller via appen. Användarguider för plattformen finns i avsnittet 'Hjälp' när du är inloggad.