DC överström

Ändrad den Tors, 25 juli vid 10:16 E.M.

Om du vill ladda ner denna artikel som en PDF, scrolla till botten av sidan eller klicka HÄR.

Dela denna artikel:

Dela via Email

DC överström

Orsaker till överström på DC-sidan:

1. Spänningen i växelriktarens fotovoltaiska kluster är onormal.

2. Arrangemanget av växelriktarens fotovoltaiska moduler är orimligt, skuggning förekommer.

3. Dålig kontakt vid växelriktarens DC-terminaler, fenomen med lösa anslutningar.

4. De fotovoltaiska modulerna som används på plats är defekta, vilket resulterar i onormal DC-tillförsel till växelriktaren.

5. Dålig DC-ingångsanslutning inuti växelriktaren.

6. Växelriktarens interna booster-krets fungerar inte.

Förslag:

1. Koppla bort växelriktarens DC-linje och mät spänningen i PV-seriekretsen varje gång med multimeterns DC-område för att se om spänningen är onormal.

2. Ta bort hinder från fältets skuggkomponenter, till exempel genom att klippa grenar och kvistar.

3. Kontrollera anslutningen vid växelriktarens DC-terminaler och byt ut terminaler med dålig kontakt.

4. Det rekommenderas att ersätta eller ta bort defekta fotovoltaiska moduler på plats.

5. Om DC-anslutningen inuti växelriktaren är dålig, byt ut DC-anslutningsterminalen.

6. Om DC-booster-kretsen inuti växelriktaren inte fungerar, prata med teknikerna på plats.